Ademwerk

Alles begint met de ademhaling

Adem in, de rest komt vanzelf

In principe regelt jouw lichaam je ademhaling zelf, zonder dat jij hier iets voor hoeft te doen. Het is een onbewust proces, ook wel ons autonome zenuwstelsel genoemd. En omdat je er doorgaans niet zo op let, heb je veelal geen idee hoe je ademhaalt; of je dit te diep doet of te snel. Wist je dat als je in rust bent, zes tot acht keer ademhalen per minuut voldoende is?

‘Ik adem toch al mijn hele leven, en dat gaat prima, waarom zou ik hier een coach voor moeten hebben?’

Een terechte vraag.
Ten eerste: je kunt veel meer met je adem dan je wellicht zou denken. Wist je dat je jezelf met je adem ook kunt bevrijden van (oude) pijnen, belemmerende overtuigingen, interne blokkades, vastgezette emoties en zelfs diepgeworteld trauma? Ademen maakt je vrij. Ook wanneer je niet weet wat jou tegenhoudt.

Veel mensen ademen op een manier (veelal te snel en oppervlakkig) die allerlei fysieke en mentale klachten veroorzaakt. Misschien geldt dat voor jou ook wel. Zonder dat je het doorhebt, of weet dat een verstoorde ademhaling aan jouw klachten ten grondslag ligt.

De manier waarop je ademt weerspiegelt de manier waarop je leeft, en vice versa. Een goede ademhaling is een essentieel ingrediënt van een goede gezondheid. Net zoals een goede nachtrust, genoeg bewegen, gezond eten en voldoende rust en ontspanning dat zijn. Een lichaam kan simpelweg niet optimaal functioneren wanneer het niet goed ademt. Een ademcoach kan een licht schijnen op jouw adempatronen en je helpen ze te verbeteren. 

Hieronder vindt je verschillende vormen van ademwerk die BreathEnergy aanbiedt.

;

De Wim Hof adem Methode

Ontdek de Wim Hof ademmethode: een revolutionaire techniek die je helpt om stress te verlagen, je immuunsysteem te versterken en je sportprestaties te verbeteren. Leer hoe je deze krachtige praktijk kunt integreren in je dagelijkse routine.

Wat is de Wim Hof Ademmethode? De Wim Hof Methode combineert specifieke ademhalingsoefeningen met koudetherapie en mentale focus. Deze ademtechniek is erop gericht om de zuurstofniveaus in het lichaam te verhogen, het autonome zenuwstelsel te reguleren en de algehele controle over het lichaam te verbeteren.

Gezondheidsvoordelen van de Wim Hof Methode Deze methode staat bekend om zijn vermogen om het immuunsysteem te versterken, ontstekingsreacties te verminderen en de fysieke prestaties te verbeteren. Mensen ervaren ook een verbetering van de mentale helderheid en stressvermindering.

Hoe Werkt het? Het fundament van de Wim Hof Methode ligt in wat Wim ‘gecontroleerde hyperventilatie’ noemt. Dit proces omvat een reeks van snelle en diepe ademhalingen gevolgd door een periode waarin de adem wordt vastgehouden. Deze techniek kan invloed hebben op de pH-waarde van het bloed en het autonome zenuwstelsel stimuleren. meer info vind je op www.wimhofmethod.com

Ontdek de Kracht van Groepssessies met de Wim Hof Methode

Ervaar de unieke energie en transformatie van Wim Hof groepssessies. Sluit je aan bij onze kleine, begeleide groepen en voel de collectieve kracht van ademwerk.

Ademwerk in een groep brengt een dynamiek met zich mee die je niet alleen kunt ervaren. De Wim Hof Methode, bekend om zijn krachtige benadering van ademhaling, koudetraining en focus, wordt nog buitengewoon wanneer uitgevoerd in groepssessies. Ontdek hoe het samen ademen in een groep niet alleen je eigen proces kan versterken, maar ook een energie kan opwekken die je moet ervaren om te geloven.

De Voordelen van Groepssessies Deelnemen aan een groepssessie van de Wim Hof Methode heeft talrijke voordelen:

  • Versterkte Energie: De gedeelde energie in een groep verhoogt de intensiteit en de effecten van de ademhalingsoefeningen.
  • Ondersteuning en Motivatie: In een groep werken biedt emotionele en mentale steun. Zien hoe anderen zich openstellen, inspireert en motiveert.
  • Geleide Expertise: Onze sessies worden begeleid door ervaren ‘spaceholders’ die zorgen voor een veilige en effectieve ervaring voor elke deelnemer.

Waarom Groepssessies bij Ons Uniek Zijn
Bij ons staan kleine groepen en persoonlijke aandacht centraal:

  • Kleine Groepen: We geloven in de kracht van kleine groepen om persoonlijke aandacht te garanderen en de beste leeromgeving te bieden.
  • Ervaren Spaceholders: Onze begeleiders, of spaceholders, zijn diep getraind in de Wim Hof Methode en zijn er om je door elke stap van het proces te leiden.

Jouw Ervaring Het deelnemen aan een groepssessie Wim Hof Methode is iets dat je zelf moet ervaren om de volledige impact ervan te begrijpen. Veel van onze deelnemers melden significante verbeteringen in hun fysieke gezondheid, mentale welzijn, en algemene energieniveaus na het deelnemen aan onze sessies.

Verbonden Ademhaling

Duik diep in de wereld van verbonden ademhaling met het team van Breathenergy.  Ontdek een krachtige techniek voor emotionele en fysieke heling.

Introductie tot Verbonden Ademhaling bij Breathenergy
Bij Breathenergy bieden we een unieke ademtechniek aan die is geïnspireerd op holotropisch ademwerk, een vorm van verbonden ademhaling. Deze methode is ontworpen om diepe emotionele, fysieke en spirituele heling te faciliteren door het gebruik van versnelde ademhalingstechnieken zonder pauzes tussen inademingen en uitademingen. Afgewisselde met diepe verbonden buikademhalingen

Hoe Werkt Verbonden Ademhaling?
Verbonden ademhaling bij Breathenergy is een intensieve ervaring die het onderbewustzijn activeert en de deelnemers in staat stelt om onderdrukte emoties en herinneringen te benaderen. De techniek bestaat uit snelle en diepe ademhalingen die een staat van verhoogd fysiek en emotioneel bewustzijn creëren. Deze methode streeft naar een bevrijdende en soms cathartische ervaring, waardoor emotionele blokkades kunnen worden doorbroken en persoonlijke transformatie mogelijk wordt.

Gezondheidsvoordelen van Verbonden Ademhaling

  • Emotionele Zuivering: Door intensieve ademtechnieken kunnen deelnemers diep gewortelde emotionele trauma’s en spanningen loslaten.
  • Fysieke Vitaliteit: Verhoogde zuurstofopname en verbeterde bloedcirculatie kunnen leiden tot een betere energie en algehele vitaliteit.
  • Mentale Helderheid: Deelnemers ervaren vaak een grotere mentale helderheid en focus na sessies.
  • Spirituele Verbinding: Velen voelen een versterkte verbinding met hun innerlijke zelf en een verhoogd gevoel van spiritueel welzijn.

Praktische Toepassingen en Veiligheid Bij Breathenergy wordt verbonden ademhaling uitgevoerd in een veilige, begeleide omgeving door ervaren facilitators. Sessies kunnen zowel individueel als in groepsverband worden aangeboden, afhankelijk van de behoeften van de deelnemer. Gezien de intensiteit van de ervaring, is professionele begeleiding essentieel om de veiligheid en effectiviteit van de praktijk te waarborgen.

Conclusie Verbonden ademhaling bij Breathenergy is meer dan een ademtechniek; het is een pad naar diepgaande transformatie en heling. Ontdek hoe je kunt beginnen met je eigen reis van zelfontdekking en persoonlijke groei. Wil je op de hoogte blijven van de eerstvolgende sessie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Breathing by Design

Ontdek de krachtige combinatie van ademwerk en Human Design voor persoonlijke groei en transformatie. Door gebruik te maken van de inzichten en principes van Human Design en de helende kracht van ademwerk, kun je je bewust worden van jouw unieke energetische blauwdruk en deze gebruiken om jouw ware potentieel te bereiken. Verbeter jouw zelfbewustzijn, omarm jouw authenticiteit en verbeter jouw relaties door te begrijpen hoe verschillende energietypes werken. Laat de combinatie van ademwerk en Human Design jou helpen om meer vreugde en betekenis in jouw dagelijks leven te ervaren.

Ademwerk en Human Design kunnen elkaar versterken als het gaat om persoonlijke groei en transformatie. Ademwerk is een krachtige tool die kan helpen bij het loslaten van belemmerende overtuigingen en het vrij maken van vastzittende energie

Door ademwerk te combineren met inzichten uit Human Design, kun je jouw unieke talenten nog dieper verkennen en begrijpen.

Human Design biedt waardevolle inzichten in de energiecentra van het lichaam en hoe deze met elkaar samenwerken. Ademwerk kan helpen bij het activeren van deze energiecentra en het creëren van een diepere verbinding met het lichaam en de emoties. Door ademwerk te combineren met Human Design, kun jij jouw persoonlijke energiepatronen nog beter begrijpen en integreren in het dagelijks leven.

Bovendien kan ademwerk jou helpen bij het loslaten van belemmerende overtuigingen en trauma’s die hun vermogen om hun Human Design volledig te belichamen, kunnen belemmeren. Ademwerk kan helpen bij het doorbreken van deze blokkades en het openen van nieuwe deuren naar persoonlijke groei en transformatie.

Kortom, ademwerk en Human Design vullen elkaar perfect aan als het gaat om het verkennen en begrijpen van onze unieke energiepatronen en het bevorderen van persoonlijke groei en transformatie. Door deze krachtige technieken te combineren, kunnen we ons nog dieper verbinden met ons ware zelf en onze unieke levensmissie ontdekken.

Een Breathing by Design sessie begint met een intakegesprek via Zoom. We sturen je vooraf jouw unieke Human Design Blueprint en een vragenlijst. Tijdens de intake zullen we je vragen stellen om een beter begrip te krijgen van je persoonlijke situatie en doelen. Vervolgens zullen we je Human Design-blauwdruk doornemen om inzicht te krijgen in je unieke energetische make-up en hoe deze kan worden geïntegreerd in de ademsessie.

Na het bespreken van je blauwdruk, plannen we jouw ademsessie in. Tijdens de ademsessie zal Hiske je door verschillende ademhalingstechnieken leiden, ontworpen om je lichaam en geest in balans te brengen en de energie weer vrij te laten stromen.

Breathing by Design combineert de krachtige inzichten van Human Design met de helende kracht van ademwerk. Door je te helpen je energetische blauwdruk te begrijpen en deze te combineren met gerichte ademhalingstechnieken, kan deze sessie je helpen om een dieper niveau van zelfbewustzijn en transformatie te bereiken.