Selecteer een pagina

Ademwerk

Alles begint met de ademhaling

Adem in, de rest komt vanzelf

In principe regelt jouw lichaam je ademhaling zelf, zonder dat jij hier iets voor hoeft te doen. Het is een onbewust proces, ook wel ons autonome zenuwstelsel genoemd. En omdat je er doorgaans niet zo op let, heb je veelal geen idee hoe je ademhaalt; of je dit te diep doet of te snel. Wist je dat als je in rust bent, zes tot acht keer ademhalen per minuut voldoende is?

‘Ik adem toch al mijn hele leven, en dat gaat prima, waarom zou ik hier een coach voor moeten hebben?’

Een terechte vraag.
Ten eerste: je kunt veel meer met je adem dan je wellicht zou denken. Wist je dat je jezelf met je adem ook kunt bevrijden van (oude) pijnen, belemmerende overtuigingen, interne blokkades, vastgezette emoties en zelfs diepgeworteld trauma? Ademen maakt je vrij. Ook wanneer je niet weet wat jou tegenhoudt.

Veel mensen ademen op een manier (veelal te snel en oppervlakkig) die allerlei fysieke en mentale klachten veroorzaakt. Misschien geldt dat voor jou ook wel. Zonder dat je het doorhebt, of weet dat een verstoorde ademhaling aan jouw klachten ten grondslag ligt.

De manier waarop je ademt weerspiegelt de manier waarop je leeft, en vice versa. Een goede ademhaling is een essentieel ingrediënt van een goede gezondheid. Net zoals een goede nachtrust, genoeg bewegen, gezond eten en voldoende rust en ontspanning dat zijn. Een lichaam kan simpelweg niet optimaal functioneren wanneer het niet goed ademt. Een ademcoach kan een licht schijnen op jouw adempatronen en je helpen ze te verbeteren. 

Hieronder vindt je verschillende vormen van ademwerk die BreathEnergy aanbiedt.

;

De Wim Hof adem Methode

De Wim Hof adem Methode bestaat uit een serie ademhalingsoefeningen. Het zijn deze ademhalingsoefeningen die de meeste medische aandacht hebben gekregen.

Wim Hof adem is onderzocht in het Radboud ziekenhuis en mede dankzij dit onderzoek, heeft Wim Hof bewezen dat we ons autonome zenuwstelsel en onze aangeboren immuunrespons kunnen beïnvloeden/versterken/verbeteren. Hiermee heeft hij medische geschiedenis geschreven. Dit betekent dat we zelf invloed kunnen uitoefenen op ons immuunsysteem en daarmee op onze gezondheid. Dit is werkelijk waar fantastisch!

BEGELEIDE GROEPSSESSIES WIM HOF METHODE

In onze agenda vind je opties voor een begeleide groepssessie. We hebben maximaal 10 deelnemers en we werken met een team spaceholders. Het voordeel van ademen in een groep, is de energie die opgewekt wordt. Het is moeilijk om te omschrijven hoeveel energie er ontstaat en welk effect dit op de deelnemers heeft. Dit zul je moeten ervaren om te begrijpen.

Je kunt de oefeningen ook thuis doen, je hebt wel een aantal apps die je kunt gebruiken om je te begeleiden.

Verbonden Ademhaling

Veel mensen denken dat je bij ademwerk leert hoe je op een juiste manier ademt. Bij ademwerk komt er echter veel meer bij kijken, je kunt met deze manier van ademen diep contact met jezelf maken.

Ieder trauma kan opgeslagen blijven in het lichaam, iedere onverwerkte emotie kan opgeslagen blijven in het lichaam. Met ons hoofd denken we dat we er geen last meer van hebben, maar het lichaam weet het altijd. Met ademwerk kun je ruimte creëren om op fysiek, mentaal en emotioneel vlak heling te vinden.

Bij een verbonden ademsessie leert Hiske je een ademtechniek die je diep met jezelf laat verbinden. Je komt in contact met je kern, met je intuïtie en je levenslust.

Een sessie duurt ongeveer 2,5 half uur en bestaat uit drie fases.

Tijdens het eerste deel bespreken we wat je intentie of thema is. Mocht je dit nog niet helemaal helder hebben, dan onderzoek je dit samen met Hiske. Ze zal door middel van vragen stellen en te spiegelen samen met jou tot de kern komen.

In het tweede gedeelte leer je twee eenvoudige ademtechnieken die je kunt gebruiken. Je hoeft hier niet over na te denken, jouw lichaam weet precies wat er los gelaten mag worden en op welke manier.
Daarna start het “verbonden ademen” In principe is dit doorademen zonder pauze

In de laatste fase mag je heerlijk ontspannen zodat je zenuwstelsel weer tot rust kan komen.

Breathing by Design

Ontdek de krachtige combinatie van ademwerk en Human Design voor persoonlijke groei en transformatie. Door gebruik te maken van de inzichten en principes van Human Design en de helende kracht van ademwerk, kun je je bewust worden van jouw unieke energetische blauwdruk en deze gebruiken om jouw ware potentieel te bereiken. Verbeter jouw zelfbewustzijn, omarm jouw authenticiteit en verbeter jouw relaties door te begrijpen hoe verschillende energietypes werken. Laat de combinatie van ademwerk en Human Design jou helpen om meer vreugde en betekenis in jouw dagelijks leven te ervaren.

Ademwerk en Human Design kunnen elkaar versterken als het gaat om persoonlijke groei en transformatie. Ademwerk is een krachtige tool die kan helpen bij het loslaten van belemmerende overtuigingen en het vrij maken van vastzittende energie

Door ademwerk te combineren met inzichten uit Human Design, kun je jouw unieke talenten nog dieper verkennen en begrijpen.

Human Design biedt waardevolle inzichten in de energiecentra van het lichaam en hoe deze met elkaar samenwerken. Ademwerk kan helpen bij het activeren van deze energiecentra en het creëren van een diepere verbinding met het lichaam en de emoties. Door ademwerk te combineren met Human Design, kun jij jouw persoonlijke energiepatronen nog beter begrijpen en integreren in het dagelijks leven.

Bovendien kan ademwerk jou helpen bij het loslaten van belemmerende overtuigingen en trauma’s die hun vermogen om hun Human Design volledig te belichamen, kunnen belemmeren. Ademwerk kan helpen bij het doorbreken van deze blokkades en het openen van nieuwe deuren naar persoonlijke groei en transformatie.

Kortom, ademwerk en Human Design vullen elkaar perfect aan als het gaat om het verkennen en begrijpen van onze unieke energiepatronen en het bevorderen van persoonlijke groei en transformatie. Door deze krachtige technieken te combineren, kunnen we ons nog dieper verbinden met ons ware zelf en onze unieke levensmissie ontdekken.

Een Breathing by Design sessie begint met een intakegesprek via Zoom. We sturen je vooraf jouw unieke Human Design Blueprint en een vragenlijst. Tijdens de intake zullen we je vragen stellen om een beter begrip te krijgen van je persoonlijke situatie en doelen. Vervolgens zullen we je Human Design-blauwdruk doornemen om inzicht te krijgen in je unieke energetische make-up en hoe deze kan worden geïntegreerd in de ademsessie.

Na het bespreken van je blauwdruk, plannen we jouw ademsessie in. Tijdens de ademsessie zal Hiske je door verschillende ademhalingstechnieken leiden, ontworpen om je lichaam en geest in balans te brengen en de energie weer vrij te laten stromen.

Breathing by Design combineert de krachtige inzichten van Human Design met de helende kracht van ademwerk. Door je te helpen je energetische blauwdruk te begrijpen en deze te combineren met gerichte ademhalingstechnieken, kan deze sessie je helpen om een dieper niveau van zelfbewustzijn en transformatie te bereiken.

Reserveren

Adem Sessie Wim Hof Methode

Duur van de sessie: 2 tot 2,5 uur

Kosten: €30,-

Bijzonderheden:
Deze sessie wordt in groepsverband gehouden.
Wil je liever individueel? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Ademcirkel Verbonden Ademhaling.

Duur van de sessie: 4 uur

Kosten: €89,-

Bijzonderheden:
verbonden ademhaling gebaseerd op holotropic breathing